15
Aug 2012
PDF
Print
E-mail

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a gyöngyösi önkormányzat közös munkájának eredményeként Gyöngyös és térsége gazdasága 2012 címmel új cégkatalógus jelent meg, mely 70 Gyöngyös és térségi vállalkozás részletes, fényképekkel illusztrált bemutatkozóját tartalmazza.

 

A bemutatkozó cégek elérhetőségei, valamint fő tevékenységi körei kiemelten, több nyelven is (magyar, angol, német és orosz) is megtalálhatóak a kiadványban.

Az információs füzet bemutatóján Bánhidy Péter, a HKIK elnöke elmondta, Gyöngyös a második gazdasági súlypont a megyében, de jelentős szerepet tölt be a régióban is. Fontosnak tartották, hogy egy összegző, átfogó kiadványban mutassák be a gazdasági társaságokat és az általuk végzett tevékenységeket. Mindezzel a tájékoztatáson túl segítve az üzleti kapcsolatok építését, bővítését.

A kötetből kiderül, hogy Gyöngyös gazdaságát az ipari tevékenységek határozzák meg, ezen belül a gépipar a húzóágazat. De emellett jelentős szerepet tölt be az idegenforgalom, a közlekedés és a kereskedelem. Létrejött a Gépipari Klaszter, mely már több területen is könyvelhet el eredményeket. Ilyen az egységes adatbázis létrehozása, közös beruházások lebonyolítása, kiállításokon, rendezvényeken való egységes részvétel. Fülöp László elnök elmondta, céljuk, hogy év végére a klaszter létszámát 16-ra növeljék, illetve olyan állami beruházásokban szeretnének részt venni, mely során hosszú távú munkát biztosíthatnak a tagok számára.

A könyv bemutatóján Faragó László polgármester kiemelte, a kiadvány nagy segítséget nyújt majd a város külföldi gazdasági kapcsolatainak kiépítésében is, hiszen a cégjegyzék nem csak magyar nyelven, hanem angolul, németül és oroszul is olvasható.

A jelenleg 500 példányban kiadott katalógushoz a térségi önkormányzatoknál, a gyöngyösi önkormányzatnál valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gyöngyösi kirendeltségén (Fő tér 7.) lehet hozzájutni.

2012. augusztus 15. Forrás: Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*