21
Aug 2012
PDF
Print
E-mail

2012. augusztus 16-án Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke egész napos látogatást tett az Észak-Magyarországi régióban, több helyszínt is érintve. Látogatásának célja volt, hogy megismerje a régióbeli innovatív vállalkozásokat, s a vállalkozások fejlesztési elképzeléseit.

A céglátogatásokat követően kerekasztal beszélgetésre került sor Innovációs lehetőségek az Észak-magyarországi régióban címmel. A megbeszélésen Heves megyei vállalkozások is bemutathatták a már megvalósult innovációkat, ismertethették a tervezett fejlesztéseket, s elmondhatták, miben kérnek segítséget a Hivataltól, a kormánytól. A kerekasztal megbeszélésen részt vett Lőrincz László, a Hevesgép Kft. ügyvezető igazgatója is, aki bemutatta a vállalkozás eddigi eredményeit, s a tervezett fejlesztéseket.

Dr. Mészáros György elmondta, hogy a már megvalósult innovációs eredmények mellett – melyekhez gratulál – sok olyan fejlesztési elképzelést is megismert, melyek megvalósulását támogatja. Segít a források megtalálásában, s felajánlotta, hogy a szeptemberi kínai látogatás során elviszi a régió innovációit a lehetséges kínai partnereknek.

 

A kerekasztal megbeszélésen részt vett Lőrincz László, a Hevesgép Kft. ügyvezető igazgatója is, aki bemutatta a vállalkozás eddigi eredményeit, s a tervezett fejlesztéseket. A Hevesgép Kft. a gabonatechnikai gépek fejlesztésében és gyártásában, valamint a megújuló energiák hasznosításában is komoly eredményeket ért el, a fejlesztésekben folyamatosan együttműködik a felsőoktatási intézményekkel, s számos innovációs díjjal büszkélkedhet.

Eger, 2012. augusztus 21. Forrás: www.hkik.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*