2024 July 25, Thursday
Főoldal  //  Települések  //  Települések  //  Szerencsés új évet kívántak a kéményseprők
11
Jan 2017
PDF
Print
E-mail

Több száz éves hagyományt elevenítettek fel hétfőn a megyeházán, ahol kéményseprők kívántak szerencsés új évet megyénk vezetőin keresztül Heves megye lakosságának. Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki a kezdeményezésért.

Mint mondta, bár a megye és az önkormányzat is biztos alapokon áll, mindenkinek jól jön a kéményseprők szerencsét hozó kívánsága. Hozzátette: optimista az előttünk álló évet illetően, s bízik abban, hogy mindazon cél, melyet az önkormányzat kitűzött az idei évre, megvalósul.


Kovács Balázs, a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: Budapesten több mint 70 éve látják el a kéményseprő-ipari feladatokat, s jelenleg az ország kéményállományának egynegyedét ellenőrzik. 2016-ban több megyére, így Hevesre is kibővítették szolgáltatási területüket. Az úgynevezett kéményseprő köszöntést, mellyel egy több száz éves hagyományt elevenítenek fel, három éve hívták ismét életre. Szavai szerint ez nemcsak babona, hiszen az elmúlt években csökkent a kéménytüzek, s a balesetek száma is. Mindez természetesen nemcsak a hagyománynak, hanem a kéményseprők precíz munkájának is köszönhető.

Megyénk vezetői, a szerencse érdekében, egy-egy szőrszálat húzhattak a kéményseprők keféjéből, valamint egy szerencsehozó gombbal is gazdagodtak.  Elhangzott: a szerencsét egy évig tudják „garantálni”, ezért jövőre ismét megszervezik a köszöntést és a szerencsehozó szőrszálhúzást.


2017. január 10.

www.hevesmegye.hu

Fotó: Hozman Gergő

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*