2024 June 23, Sunday
Főoldal  //  Települések  //  Települések  //  Heves megyében is sikertörténet a Magyar Falu Program
11
Nov 2019
PDF
Print
E-mail

Heves megyében 2,5 milliárd forintból valósulhatnak meg fejlesztések a kormány által útjára indított Magyar Falu Program forrásaiból, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által elnyert támogatási összeggel együtt közel 5 milliárd forint érkezett, s érkezik a közeljövőben megyénk három választókerületébe – jelentette be dr. Juhász Attila Simon hétfőn, a megyeházán tartott sajtótájékoztatóján.


Magyarország Kormánya eltökélt a magyar vidék fejlesztése és fejlődése mellett, ezért 2018-ban meghirdette a Magyar Falu Programot. A legutóbbi döntés értelmében a sikeresen pályázók önkormányzati utakat újíthatnak fel, járdákat építhetnek, újíthatnak fel, temetőrekonstrukciót hajthatnak végre, de bővíthetik óvodáikat, sőt, újakat is építhetnek, közterületek karbantartását szolgáló eszközöket szerezhetnek be, valamint orvosi szolgálati házakat építhetnek. Dr. Juhász Attila Simon úgy fogalmazott: a programnak is köszönhetően Heves megye települései látványosan fejlődhetnek a közeljövőben. Hozzátette: a hazai forrásból megvalósuló Magyar Falu Program egy igen szerencsés konstrukció, hiszen azt követően, hogy a nyertesek kézhez veszik a támogatói okiratot, az elnyert összeg pár napon belül már rendelkezésre áll, így az önkormányzatoknak nem szükséges saját erőből megfinanszírozni a pályázatot.

A Heves Megyei Közgyűlés elnöke szólt arról is, hogy megyénk három választókerületében közel 2,5 milliárd forintot nyertek a települések. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is jogosult volt arra, hogy pályázatot nyújtson be az általa üzemeltetett közúthálózat felújítására, így ezzel az összeggel kiegészülve közel 5 milliárd forint érkezett, érkezik Heves megyébe.

Az elnök elmondta, a Magyar Falu Program gőzerővel robog tovább, s a következő években a kisvárosi fejlesztési programban is lehet pályázatot benyújtani. Hangsúlyozta, a Heves Megyei Önkormányzat – gazdasági társaságain keresztül – a továbbiakban is segítséget nyújt a települési önkormányzatok számára, hogy a helyi fejlesztési tervek megvalósulhassanak.

A Magyar Falu Program Heves megyei nyertesei közül több település polgármestere is jelen volt a sajtótájékoztatón.

2019. november 11.

www.hevesmegye.hu, Korepta Lilla


 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*