25
Nov 2015
PDF
Print
E-mail

Alig fél év alatt, mintegy 500 millió forint uniós támogatásból felépült Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma Tiszafüreden, a létesítményt várhatóan 2016 tavaszán vehetik birtokba a látogatók - közölte az MTI-vel a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület titkára, egyben a projekt turisztikai szakértője.

Szabó Lajos elmondta: a 3 szintes, 1362 négyzetméter alapterületű, egyszerre akár 100 kerékpáros fogadására is alkalmas komplexum alapkövét március végén tették le és a kivitelezés október végére befejeződött. A teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztés nem csak az infrastruktúrát bővíti, de számos innovatív kerékpáros szolgáltatást is biztosít a síkvidéki-, természet közeli kerékpározás szerelmeseinek. Ilyen lesz többek között a mobil kerékpár-szerviz, MP4 GPS-es túravezetés, sisakkamera kölcsönzés, pihenő, vagy a túrában elfáradt gyermekek, szülők visszaszállítása a kiindulási helyre.

 

A projekt eredményeként legalább 3 új munkahely jön létre az új komplexumban, mely a számítások szerint így működésének harmadik évétől évente 40-50 ezer látogatót fogadva önfenntartóvá válhat. Felidézte, hogy az alapkőletételkor Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kijelentette: a Tisza-tavi régió Magyarország egyik legvonzóbb aktív turisztikai célterülete. Ezért fontos itt egy olyan korszerű, 21. századi kerékpáros infrastruktúra kiépítése, mely teljessé teszi e vidék szolgáltatási palettáját és újabb munkahelyeket teremtve lendületet ad a turizmus további fejlődésének.

A beruházás része egy átfogó turisztikai fejlesztés-sorozatnak, mely 2020-ig összekapcsolja a Tisza-tavat a Nagykunsággal, a Hortobággyal és a dél-hevesi térséggel. Ennek érdekében egyebek mellett mintegy 50 kilométernyi új kerékpárút is megépül, kialakítva ezzel az ország egyik legjelentősebb egybefüggő kerékpárút-hálózatát.

2015. november 25.

Forrás: MTI, Fotó: Bugány János, MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*