07
Jul 2016
PDF
Print
E-mail

Az észak-magyarországi régióban számos lenyűgöző panorámát nyújtó kilátó található. Ezeket a kilátókat gyűjtöttük most egy csokorba.

Az észak-magyarországi régió páratlan természeti kincsekkel és építészeti művekkel büszkélkedik. A kilátók ezt a két területet kapcsolják össze: lenyűgöző panoráma egy ember készítette építményből. Ebben a cikkben az Észak-magyarországi épített kilátókat szedtük össze, hogy mindenki tudjon szemezgetni a kínálatból.

 

Avasi kilátó

A jelenlegi kilátót, amely TV toronyként is funkcionál, 1963-ban építették. Ezelőtt Miskolcon ennek a helyén fakilátók álltak, közülük is a legnevesebb a Rákóczi-kilátó volt. Izgalmas és félelmetes érdekesség, hogy a kilátó maximális kilengése 45 cm!

Szilvásváradi Millenniumi Kilátó

20 méter magas teraszáról lenyűgöző látványt nyújt a Bükk. Tiszta, napos időben a távoli Tátra hegycsúcsai is láthatóak.

Dobó István kilátó

Az Eged-hegyi kilátó páratlan panorámáját az elénk táruló szőlőültetvények látványa teszi igazán egyedülállóvá.

Eged-hegyi Kilátó facebook

Galya-kilátó, Galyatető

A nemrégiben felújított, 990 méter magasan található kilátó nemcsak a páratlan kilátással nyűgözi le az oda látogatókat. Érdekessége, hogy az építmény felső részén három szobás, úgynevezett bivakszállást alakítottak ki. A szobák egyetlen berendezése a földre helyezett farács, ahol helyiségenként 5 hálózsákos turista fér el.

www.galyakilato.hu

Tepke-kilátó

Magas-hegyi Kilátó

A Zempléni Kalandparkban található kilátó lélegzetelállító látvánnyal ajándékoz meg minket, fentről a lábaink előtt hever egész Sátoraljaújhely, a Bodrogköz és Szlovákia látképe.

www.zemplenkalandpark.hu

Sástói kilátó

Az 53 méter magas kilátót eredetileg Algyőre szánták olajfúrótoronynak, azonban nem felelt meg a magyarországi szabványoknak, így kis átalakítással Sástó egyik nevezetes látogatnivalójává vált.

www.sasto.hu

A kicsivel több, mint 22 méteres kilátóból megcsodálhatjuk a Börzsönyt, a Mátrát és a Cserhátot is.

www.erdeiszallas.hu

Kékestetői kilátó (TV torony)

A 176 méter magas toronyból a szerencsésebbek tiszta időben akár a Tátráig is elláthatnak. A nyitott kilátó 45 méter magasan található, illetve 42 méteren van a körpresszó, amelyben helyet kapott egy érdekes, mini-palack kiállítás is.

www.matrahegy.hu

+1: Tokaj TV-torony

A plusz egy kategóriába a tokaji TV-torony került, ugyanis kilátóként nem funkcionál, de közvetlenül a lábától gyönyörű kilátás nyílik az Alföldre és szinte az egész Hegyaljára.

www.tokaj.utisugo.hu

2016. július 6.

Forrás: www.index.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*