08
Aug 2012
PDF
Print
E-mail

turizmus egerA régiós turisztikai pályázatokról tájékozódhattak az érdeklődők a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett fórumon. A közeljövőben három kiírás zárul le, melyek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot. A pályázók 50-70 százalékos támogatási intenzitásra valamint akár 50 százalékos előlegre is számíthatnak.

Kovács Tibor, a NORDA ügyfélkapcsolati menedzsere a jelenleg nyitva álló pályázatok részleteit ismertette a jelenlévőkkel. A turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretösszege 6,35 milliárd forint, melyből 500 millió forintot a kerékpáros turizmus fejlesztésére különítenek el. A számítások szerint körülbelül 35 pályázat nyer majd 51-500 millió forint közötti összeget. A tíz támogatható célterületen – mint például vallási turizmus, kulturális örökségek,természetes fürdőhelyek,  gyógy-és termálfürdők, állatkertek, vadasparkok fejlesztése – kívül is szinte bármi belefér a pályázatba. A benyújtási határidő augusztus 31.A pályázat hibája azonban, hogy a kitöltő program még nem áll rendelkezésre.

A heves megyei Poroszlón 2,2 milliárd forintból megvalósult –a vendégek részéről a vártnál is nagyobb érdeklődéssel kísért-Tisza-tavi Ökocentrum képviselője elmondta, pótlólagos fejlesztésekre mindig szükség van pl. parkolóhelyek bővítésére, ezért is ki kell használni a kínálkozó pályázati lehetőségeket. A rendszer hátrányaként említette azonban azt, hogy nem a cél a meghatározó, hanem a rendelkezésre álló forrás mértéke. Éppen ezért az ökocentrum esetében sem valósulhatott meg néhány olyan elem, amely már az elején az elképzelésük része volt.

A második projekt az üzleti célú szálláshelyek fejlesztése, mely új szállodák, panziók, kempingek építésére vagy meglévő épületek felújítására vehető igénybe. Fontos, a pályázat során jelenleg nem üzemelő szálláshelyek fejlesztésére is lehetőség adódik. A keretösszeg 3 milliárd forint, itt 25-500 millió forint kérhető. A beadási határidő augusztus 21.

Az egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése kiírás iránt eddig elenyésző az érdeklődés. A pályázók körében 3 milliárd forint találhat gazdára, minimum 50, maximum 300, illetve 1000 millió forint igényelhető. Két szakaszban, szeptember 3-ig vagy október 1-ig lehet pályázni.

A jelenleg futó három turisztikai területet érintő pályázattal kapcsolatban bővebb információ kérhető az:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címen vagy a 46/ 504-481-es telefonszámon.

 

2012.08.08, Forrás: Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*