14
Aug 2012
PDF
Print
E-mail

Tisza-to tanosvenyA Tisza-tó Maratonon három versenyszámban bármilyen kerékpárral elindulhatnak az érdeklődők, ahol az élményen felül kalandpark belépőt és egy kellemes hétvégét is zsákmányolhatnak.

Szeptember 15-én kerékpáros özön lepi el a Tisza-tó környékét, hiszen profik, amatőrök és családok is nekivágnak a második Tisza-tavi tókerülő versenynek Poroszlóról. A rajtcsomag része idén egy ingyenes belépő a Robin Kalandszigetre, valamint kirándulás a Tisza-tavi Tanösvényen, de kedvezmények járnak a poroszlói Ökocentrum látogatásakor is –mondta Szilasi László, a versenyt szervező Velo.hu magazin alapítója.

Idén már másodszor rendezik a három, különböző hosszúságú kerékpáros versenyt a Tisza-tó körül: maraton, kör és túra kategóriákban.

Aszfaltos úton haladva a teljesítményorientált indulók és a profik 135 km-en két kört tesznek meg, míg a középhaladóknak a 65 km-es táv, azaz egy kör a verseny távja.


Családoknak és amatőröknek ajánlott harmadik szakasz valójában egy hajókirándulással egybekötött kerékpártúrát jelent, mely részben aszfalton, részben pedig terepen halad, így itt az országúti kerékpárokat kevésbé lehet használni. Ezen felül viszont bármilyen bicikli alkalmas lehet, mert a Tisza-tó sík területű, könnyű terepet jelent a kezdő versenyzők számára is.

Három versenyszámban összesen 450 versenyző állt rajthoz tavaly, míg az elő regisztrációk alapján idén ennél is többen, a szervezők reményei szerint legalább 700 kerékpáros indul el a Tisza-tó körül – fejtette ki Szilasi László, hozzátéve, hogy gond nélkül, akár 2000 biciklistával is elboldogulnának, tehát nem érdemes halogatni a jelentkezést.

A Tisza-tó Maratonra jelentkezők egyúttal egy kellemes hétvégének is elébe néznek, hiszen a regisztráció során rögtön szállásfoglalásra is van alkalom, míg a rajtcsomaghoz kapott kedvezményekkel egy egész napos (vasárnapi) időtöltés garantált, de ne feledkezzünk meg a helyiek vendégszeretetéről sem, valamint a helyi ételek különlegességek, portékák beszerzéséről sem, mint a pásztorételek vagy a fazekas tárgyak.
A Robin Kalandszigeten számtalan játék, köztük a zorb, mászó falak, pallóút és kötélpálya kínál kikapcsolódást, míg a tanösvényeken és az Ökocentrumban szelídebb felfedezésre indulhatunk a természetben.

A Tisza-tó Maraton mindhárom futamára a kedvezményes internetes előnevezés és szállásfoglalás a Tosport.hu oldalon érhető el.

Eger, 2012.08.14., Forrás: http://itthon.hu/2tiszatomaraton

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*