27
Aug 2012
PDF
Print
E-mail

A Nemzeti Üdülési Szolgálat számításai szerint 2012-ben mintegy 100 ezer ember jutott üdülési lehetőséghez az Erzsébet-program keretében - jelentette be Guller Zoltán, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ennek emlékére, és egyúttal hagyományt teremtve a Nemzeti Üdülési Alapítvány úgy döntött, hogy 100 ezer facsemetét ültetnek el a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Vidékfejlesztési Minisztérium által kijelölt állami földterületen, amelyet Erzsébet-ligetnek neveznek majd el. Az erdő telepítését a Pest megyei Taksonyban 10 hektárnyi területen hamarosan megkezdik.
Guller Zoltán hozzátette: minden évben annyi facsemetét ültetnek majd el, ahány embert eljuttattak üdülni.
Az Erzsébet-program révén üdülhettek szociális intézményekben dolgozók, tűzoltók, a katasztrófavédelemnél dolgozók, nagycsaládosok, valamint gyermekek is. A program keretében megvalósuló Erzsébet-tábornak köszönhetően idén több mint 14 ezer gyermek vakációzhatott egy hétig a Balatonnál és más táborhelyeken, a családok anyagi helyzetétől függően 1, 5, illetve 10 ezer forint befizetésével. Az utolsó turnus szombaton ért véget, ennek az alkalmából rendezték meg szombaton a Budapesti Millenáris parkban "nyárzáró" rendezvényüket.
Az új étkezési utalványt létrehozó jogszabály tavaly novemberben jelent meg. Az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó eredmény kizárólag szociális üdültetési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra használható fel. A kormány ezzel kívánja támogatni a nehéz helyzetben lévők üdülését, pihenését.
Az Erzsébet-program nyújtotta üdülési lehetőségek nem érnek véget, jövőre is megszervezik az Erzsébet-táborokat - mondta Guller Zoltán.

 

2012.08.27., Forrás: http://www.turizmus.com/cikk/index/1/10002/turizmus_hirek/20587

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*