05
Nov 2012
Print

turizmus egerA német médiumok előszeretettel írnak olyan régiókról és témákról, melyek kevésbé ismertek, így újdonságnak számítanak a német turisztikai piacon. Ezért az MT Zrt. németországi képviselete a sajtóutak tematikájának összeállításánál évek óta arra törekszik, hogy a kiemelt termékek mellett minden évben egy-egy újabb régiót és/vagy témát is prezentáljon az újságírók számára.

 

Ez utóbbiak kiválasztása során fontos szempont, hogy olyan tematikákat mutassunk be, melyek Németországban amúgy is nagy érdeklődésre tartanak számot.

Az egyik ilyen téma napjainkban a gasztronómia. Ezért is esett idén a választás a magyar konyha széles kínálatának a bemutatására, mégpedig egy olyan régióban, amely borairól már korábban is sok helyen ismertté vált, és ahol a német vendégek előkelő helyen szerepelnek a statisztikákban: Észak-Magyarországon 2011-ben ugyanis mintegy 12 ezer német vendég átlagosan 3 napot és összesen több mint 36 ezer vendégéjszakát töltött a régióban, ezáltal a második legfontosabb küldőpiacnak számít.

Így a 7 újságíró, akik olyan médiumokat képviselnek, mint a CuraMed-Verlag, a Darmstädter Echo, a Frankfurt Live.com, a Gesundheit.com, a Hamburger Abendblatt, a Passauer Neue Presse, a Südwest Presse, ezúttal az Észak-Magyarország régióba látogatott el. Programjaik között szerepelt a miskolci Kortyolda étterem különleges sörének, Tállyán pedig az Oroszlános étterem hagyományosan új ízeinek kipróbálása, borkóstolós vacsora Tarcalon a Gróf Degenfeld Kastélyszállóban és Noszvajon a Thummerer Pincében, valamint borkóstolás Egerben, a Sike Pincészetben. A zamatos hazai pálinkákat Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaházban, a tradicionális magyar konyha remekeit pedig a Szépasszonyvölgyben, a Ködmön csárdában kóstolhatták meg a vendégek. A Dereszla Pincészetben egy rövid és vidám szüret után a tokaji borok készítésével ismerkedtek a résztvevők, Bükkszentkereszten pedig Gyuri bácsi beszélt a magyar gyógynövények csodatevő hatásáról. Szilvásváradon a Lovas étterem szervezésében szarvasgomba vadászat, Egerben pedig a Kopcsik Marcipániában tett látogatás egészítette ki a programot, amely a régióban Noszvajon, az egyedülálló POCEM Művésztelep meglátogatásával, majd házi sütemények készítésével zárult a Gazdaházban. Végezetül Budapesten egy kulináris séta zárta a négynapos, ezúttal főként a gasztronómiára fókuszáló programot, amelynek keretében a Halászbástyán egy aperitif, a Pest-Buda Bistroban egy hagyományos gulyásleves, a Ruszwurm cukrászdában pedig édes finomságok várták a vendégeket. S mivel az egészséges életmód is szerepet kapott a tanulmányúton, a gyomornak szánt ínyencségek mellett a test kényeztetése is nagyon fontos, így vendégek az Andrássy Hotel Rezidenciában, valamint az Oxigén Hotel **** és ZEN Spa Noszvajban wellness kínálatunkkal is megismerkedhettek.

A visszajelzések alapján az újságírók a nem túl jó időjárás ellenére is remekül érezték magukat, s hazánkat érdekes és vonzó úti célnak tartják.

Eger, 2012.11.04. Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin