2024 július 25, csütörtök
Főoldal  //  Abasár  //  Elkezdődött a végleges vízvezeték építése Abasáron
03
áp 2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

2013 októberében szennyező anyagokat mutattak ki az abasári ivóvízben, így a településen átmenetileg megszűnt a vezetékes ivóvízszolgáltatás. A lakosság rövid ideig lajtoskocsik segítségével jutott vízhez, majd megépült egy ideiglenes vízvezeték, melyen keresztül jelenleg Pálosvörösmart érintésével Mátrafüredről érkezik az ivóvíz Abasárra.

 

Az Abasáron tartott sajtótájékoztatón elhangzott: amint kiderült, hogy a lakossági vízellátás veszélybe került, Horváth László kormánymegbízott, a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnökeként még aznap összehívta a védelmi bizottságot a vízellátás biztonságos helyreállítása érdekében. A védelmi bizottság döntése értelmében Abasár vízellátását lajtoskocsikkal biztosították az ideiglenes vezeték elkészültéig. A gyorsított hatósági eljárásokat követően megépült egy ideiglenes átkötővezeték, amelyen keresztül a település jelenleg Pálosvörösmart érintésével Mátrafüredről kapja a tiszta ivóvizet.

A héten megkezdődött annak a végleges, 3,9 km hosszú vezetéknek a kiépítése, amely közvetlenül Mátrafüredről szolgáltatja majd az egészséges ivóvizet az abasáriaknak. Az építkezés, amelyre a Kormány tavaly novemberben 90 millió forintot csoportosított át, mintegy két hónapig tart. A közbeszerzési eljárások lezárulását követően hamarosan elkezdődik a szennyezettségre vonatkozó tényfeltárás elvégzése is, amelyre 100 millió forintot biztosított a Kormány. A kormányhatározat további 70 millió forintot különített el az Abasár környéki vízbázisok alapállapotának vizsgálatára, amelynek határideje 2014. június 30-a.

 

2014. április 2.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*