2024 február 23, péntek
Főoldal  //  Balaton  //  Megújul a Balatonba vezető út
04
áp 2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

Több mint 400 millió forintból újul meg a Borsodnádasd-Mónosbél közötti útszakasz: Balaton, Bükkszentmárton és Mikófalva térsége már nagyon várta a beruházást. Régi adósságot rendezünk ennek az útnak a felújításával – fogalmazott a pénteki ünnepélyes projektnyitón tartott sajtótájékoztatón Horváth László kormánymegbízott, országgyűlési képviselő.

 

A kivitelezés két fázisban zajlik majd: az első körben a mónosbéli bekötőúttól Balatonig, a második szakaszban Balatont a borsodi megyehatárral összekötő szakasz kap új burkolatot. A mai napon a gépek felvonultak, a kivitelező megkezdte a munkát, amely várhatóan július közepéig tart. Ahogy Gyöngyösoroszi-Károlytárón a leszakadt útburkolat kapcsán támadt vészhelyzetben, úgy Balatonon is segítettünk. A bölcselet szerint sosem a cél a fontos, hanem maga az út. Esetünkben az út volt a cél – mondta Horváth László.

Udzeliné Murányi Enikő, Balaton polgármestere szerint a jobb utat sokan megígérték már, ám most valóra válik a balatoniak és a környéken élők álma. A polgármester asszony köszönetet mondott Horváth Lászlónak a projekt előkészítésében való közreműködéséért.

A ma elkezdett 5 kilométeres szakaszon nem csak az elégtelen teherbírású útburkolat pályaszerkezetét cserélik ki, hanem teljes mértékben felújítják a vízelvezető rendszert, az átereszeket és a patak fölötti hidat is. Az útburkolatot átlagosan 6 méter szélességűre bővítik, a munkálatok során mintegy 5 ezer tonna aszfaltot használnak fel.

 

2014. április 4.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*