2024 április 17, szerda
Főoldal  //  Bélapátfalva  //  102 új munkahely Bélapátfalván
21
aug 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

Sikerül tartalommal megtölteni a bélapátfalvai kistérség szabad vállalkozási zónáját, amely iránt egyre nő az érdeklődés: a budapesti Fuvar Logisztik Kft. 239 millió forint vissza nem térítendő, munkahelyteremtő támogatásból egy brikettáló üzemet épít a Bélapátfalvai Ipari Park legnagyobb csarnokának egy részén, 2000 négyzetméteres területen, ahol a jövőben 102 embert foglalkoztatnak majd.

 

Minderről Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő beszélt a támogatási szerződés aláírását megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón, a Bélapátfalvai Járási Hivatalban.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap ezévi központi keretéből a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. Heves megye az idei pályázaton lényegesen jobban teljesített, mint tavaly. 2012-ben a minisztérium által kiírt munkahelyteremtő pályázati felhívásra szűkebb hazánkból 27 pályázat érkezett, ezek közül 24-et javasolt támogatásra a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. Tavaly a nyertesek 98 új munkahely létrehozására vállaltak kötelezettséget, mindösszesen csaknem 180 millió forint támogatási összeg segítségével, s biztosították a meglévő 284 fős összlétszámuk megtartását. Ebben az esztendőben viszont már 74 pályázatot nyújtottak be, közülük a támogatásra javasoltak száma 62 volt. Az odaítélt támogatás több mint 775 millió forint, ami összesen 1022 munkahely megtartását, illetve megteremtését szolgálja. A megyei kormányhivatal munkaügyi központja igyekezett a motorja lenni a munkahelyteremtésnek, hiszen gyakorlatilag minden, a követelményeknek megfelelő pályázatot támogatásra javasolt.

A Fuvar Logisztik Kft. által megvalósítandó beruházás nettó összköltsége 375,5 millió Ft, amelynek 63,7%-át jelenti az elnyert támogatás. A projekt várható befejezése 2013. november 30. A vállalkozás három termékkel kíván megjelenni a piacon, ipari minőségű fa brikettel, normál fa brikettel és normál agro brikettel.

A cég vállalta, hogy összesen 102, a munkaügyi kirendeltség által kiközvetített álláskeresőt foglalkoztat teljes munkaidőben. Közöttük 50 roma származású ember lesz. A fentiek kapcsán Horváth László hangsúlyozta: minden egyes munkahely létrehozása, megtartása siker. Szólt arról is, hogy előreláthatólag 2014 februárjában már indul a termelés. Fontos tudni, hogy ez a brikettáló üzem nem azt a tízmilliárd forintos nagyberuházást „váltja ki”, amiről korábban szó esett. Továbbra is él az a terv, hogy a Bélapátfalvai Ipari Parkban egy korszerű, környezetbarát beruházás keretében egy eritritol-gyártó és egy mikroelasztikus gumilisztet (MERP) előállító üzem létesül, amely közvetlenül újabb 150, a helyi beszállítókat és a kiszolgáló ipart is figyelembe véve pedig 250-nél is több munkahelyet teremthet. A kivitelező és a bank között folynak a tárgyalások.

A jelenlévőket köszöntötte Ferencz Péter, a város polgármestere is, a Fuvar Logisztik Kft. ügyvezetője, Fazekas G. Albert pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy havi 15 ezer tonna brikett előállítása a céljuk, ami nyugat-európai mércével mérve is igen komoly kapacitást jelent.

 

2013. augusztus 15.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*