2024 április 17, szerda
Főoldal  //  Egerszalók  //  Megkezdődött a 33. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat
16
2015
PDF
Nyomtatás
E-mail

Járd végig! a mottója a szerdán délután kezdődött 33. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatnak; az ötnapos rendezvényre 700-800 vendéget várnak a szervezők Magyarországról, Szlovákia határ menti területeiről és Erdélyből.

 

Balogh Ferenc, a találkozó sajtókoordinátora az MTI-nek elmondta: a vasárnapig tartó találkozó üzenete, hogy "Jézus életét és személyét példaképül véve kell végigjárni utunkat". Ennek mikéntjét szentek életútján, bibliai és irodalmi példákon, személyes tanúságtételeken keresztül mutatják be az előadók és közreműködők. Felidézte: Ferenc pápa által a világegyház számára meghirdetett Megszentelt Élet Évéhez kapcsolódva kiemelt szerepet szánnak a különböző szerzetesrendek, lelkiségi mozgalmak bemutatásának, bemutatkozásának is.

Az Egri Főegyházmegye által szervezett rendezvény nyitó szentmiséjét este Ternyák Csaba egri érsek tartja.

A résztvevők az érseken kívül találkozhatnak a programot a kezdetektől szervező Kerényi Lajos piarista szervezetessel, Palánki Ferenc egri segédpüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági referensével, valamint Simon András grafikusművésszel, Csókay András idegsebész, agykutatóval, Béri László Renátó kármelita atyával, Csány Márton szalézi animátorral.

A találkozón fellép az Egri Főegyházmegye ifjú papjaiból álló Páterock együttes, a Szalók-band, a felvidéki Kicsi Hang verséneklő együttes, a For You acapella vokálegyüttes és a Kapocs zenekar, az Egri Bazilika Ének- és Zenekara.     Lesz "tavi beszéd", azaz a község határában lévő víztározón egy csónakból elhangzó tanítás, valamint passiójáték is.

Az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye. A Heves megyei településen 1982-ben rendeztek először ifjúsági találkozót a helyi plébániához tartozó szabadtéri területen. A Kerényi Lajos nevével fémjelzett lelkigyakorlat évről évre egy meghatározott témára épül.

 

2015. július 16.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*