2024 február 23, péntek
Főoldal  //  Gyöngyösoroszi  //  1300 mázsa téli tüzelő Gyöngyösoroszinak
12
dec 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

Horváth László országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott közbenjárására a Mátrai Erőmű Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 1300 mázsa lignitet adományozott Gyöngyösoroszinak. A képviselőtől a település polgármestere, Vernyihel Lívia kért az ügyben segítséget. A téli tüzelőből a helyi önkormányzat szociális bizottságának határozata alapján 90 rászoruló család kap.

 

A tüzelő szerda délelőtti ünnepélyes átadásán Tállai András önkormányzatokért felelős államtitkár elmondta: a kormány célja segíteni azokon az embereken, akik mindennapos megélhetési gondokkal küzdenek. Erre irányul a rezsicsökkentés és a Belügyminisztérium szociális tűzifa-akciója is, amelynek keretében 1760 önkormányzat 2 milliárd forint értékű tűzifához juthatott hozzá. Az eseményen Horváth László egyebek mellett arról beszélt, hogy nem csak lignitet, hanem egyúttal példát is ad a Mátrai Erőmű, a tüzelő pedig biztosan jó helyre kerül. Az természetes, hogy az évszakok váltakoznak, természetes, hogy az ősz után eljön a tél, hogy hideg van, fagy és esik a hó. Az viszont egyáltalán nem természetes, hogy akár egyetlen ember, gyermek vagy felnőtt is vacogva várja a karácsonyt. Várja mindenki melegben és meleg szívvel az ünnepet.

Derekas Barnabás, az erőmű igazgatóságának tagja hangsúlyozta: idén összesen 55 ezer mázsa tüzelőt adományoz a cég a szociálisan rászorulóknak. Vernyihel Lívia elmondta, hogy az egy-egy családnak odaítélt mintegy 15 köbméter lignitet az önkormányzat karácsonyig ingyen kiszállítja.

 

2013. december 12.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

Fotó: Gál Gábor

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*