2024 május 18, szombat
Főoldal  //  Területfejlesztés  //  A véglegesítés utolsó szakaszába érkeztek az operatív programok
23
áp 2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

Magyarország számára most az egyik legfontosabb kormányzati feladat a 2014-2020 közötti uniós programidőszak fejlesztéspolitikai dokumentumainak véglegesítése és benyújtása az Európai Bizottságnak – mondta Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár a II. Területi Tervezési Szakmai Konferencia és Konzultációs Napok megnyitóján, Budapesten.

 

Komoróczki István hangsúlyozta, intenzív tervezési és egyeztetési időszak van mögöttünk, nemcsak az Európai Unió, a kormányzat és a szaktárcák szintjén, hanem megyei és helyi szinten is.

A kormány március 7-én elküldte Brüsszelbe a Partnerségi Megállapodást, ettől számítva három hónapon belül az egyes operatív programokat is be kell nyújtanunk. Jelenleg a programok véglegesítésének utolsó szakaszában járunk.

Greinstetter Balázs gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkár előadásában elmondta, hogy a fejlesztési források jelentős részét – a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) közel egészét, és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 50 százalékát – 2014-től a helyi szereplők tervezhetik, és a végrehajtásban is részt vehetnek. Ennek keretében a megyék a tervezés során összesen 450 milliárd forinttal, a megyei jogú városok 220 milliárddal, a kistérségek pedig további 330 milliárddal kalkulálhatnak majd – a többi operatív program hozzájárulása mellett.

A kétnapos konferencián a szervezők – így a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft., valamint a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal – áttekintik a minisztériumba beérkezett megyei és települési programtervezeteket. Emellett szó lesz az operatív programok tartalmáról, a 2014-2020-as időszak végrehajtási és intézményrendszeréről, valamint a határ menti programok keretében végzett útfejlesztésekről is.

2014. április 23.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*