2024 május 18, szombat
Főoldal  //  Területfejlesztés  //  Több mint 300 résztvevő a Tervezés Hetén
23
2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

Tervezés Hete néven, immár harmadik alkalommal területfejlesztési fórumsorozatot rendezett a Heves Megyei Önkormányzat június 16. és 20. között. A konzultációkon a meghívott települési önkormányzatok, gazdasági szereplők és civil szervezetek képviselői mondhatták el véleményüket, javaslataikat a készülő megyei területfejlesztési programmal kapcsolatban.

 

A területfejlesztési program feladata, hogy az idén februárban elfogadott Heves Megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2020 dokumentumban megfogalmazott alapvető fejlesztési irányokhoz kapcsolódó konkrét intézkedéseket határozza meg. Feladata továbbá, hogy összhangot teremtsen az előttünk álló uniós pénzügyi időszakban – azaz 2014 és 2020 között – a megyénkben megvalósuló beruházások, fejlesztések között.

A fórumok Heves megye járásközpontjaiban, Egerben, Hatvanban, Füzesabonyban, Hevesen, Bélapátfalván, Pétervásárán és Gyöngyösön zajlottak. A rendezvényeken több mint 300-an, elsősorban polgármesterek, helyi vállalkozók, civil szervezetek és kamarák képviselői vettek részt. Az előadások során szó esett az elmúlt fél év tervezési hátteréről, a megyei tervezést alapvetően befolyásoló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) legfőbb változásairól, továbbá a várható eljárásrendi változásokról. A hallgatóság megismerhette a megyei gazdaságfejlesztési és járási forrásfelhasználáshoz kapcsolódó projektgyűjtés eredményeit, ezek fókuszait, illetve az ezekből formálódó lehetséges projektcsomagokat. Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: „az egy hét során rendkívül hasznos tudást sikerült összegyűjtenünk, hiszen a fórumsorozat állomásain több mint 300 résztvevő, közel 50 javaslatát hallhattuk a program szakmai iránymutatásaival kapcsolatban. Kiemelt területfejlesztési feladat a versenyképes termékeket előállító helyi vállalkozások piacra segítése, a munkahelyteremtés és a munkaerő mobilitásának elősegítése.”

2014. június 23.

Fotó: Lénárt Márton

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*