16
jan 2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

2014. március 7-én és 8-án immár második alkalommal hirdeti meg a a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az iparművészeti, népművészeti, kézműves tárgyak, használati- és dísztárgyak, alkotások, tervek készítésére szóló pályázatát a megye szakmunkás tanulói részére.

 

A pályázat és kiállítás célja:

Elsősorban az, hogy a lassan szakmai záróvizsgát tevő tanulók megmutathassák a vállalati gyakorlati képzőhelyeken megszerzett tudásukat, másodsorban pedig a szakmaválasztás előtt álló diákok jobban el tudják képzelni, milyen ismeretre tehetnek szert egy-egy adott pálya választásánál.

A pályázattal nyitni szeretnének a szakmában tanuló diákok felé, hogy egymásnak is bemutatkozhassanak, más mesterségekkel is megismerkedjenek, illetve az érdeklődők felé is, akiknek bemutathatják a különböző szakmák színes tárházát, tudásukat, tehetségüket. A kezdeményezés ösztönzőleg hathat majd újabb alkotások, remekek, használati és dísztárgyak készítésére, illetve ez által megismerhetik, átérezhetik a jól végzett munka örömét, megtapasztalhatják, hogy milyen kicsi a határ művészet és szakma között, és minden szakmát lehet kimagasló színvonalon művelni, csak kitartás, tehetség és elkötelezettség szükséges hozzá.

A pályázaton indulhatnak:

Heves megyében a szakképzésben tanulók, akik szakmájukban, szakterületükön, érdeklődési körükben terméket, használati- és dísztárgyakat, makettet, alkotást, dizájn tervet tudnak készíteni. (Például bádogos, burkoló, bútorasztalos, épületasztalos, CNC gépkezelő kereskedő, kosárfonó, kovács, kőműves, lakatos, pék, cukrász, pék-cukrász, szakács, pincér, női ruha készítő, szerkezetlakatos, szobafestő, mázoló és tapétázó, virágkötő, nyomdász, vendéglátó eladó, vendéglős illetve művészeti szakképzésben szakközépiskolában tanulók.)

A tárgyak és anyagaik lehetnek:

intarziás/festett/faragott bútor, makettek/szemléltető eszközök, kerámia, bőrtárgy, bőrdíszmű, tűzzománc, szőttes, foltvarrás, hímzés, festett vagy egyéb textil, fafaragás, fonott áru, csuhé, saját készítésű ruhák, élelmiszeripari termékek, terítékek, díszítő elemek, új technológiák bemutatása, stb

A pályázaton való részvételi szándék visszajelzés határideje: 2014. február 14.

A pályázattal kapcsolatosan további információt és felvilágosítást kaphat.

Eger, Faiskola u. 15. Telefon: 36/429-614/105 és 118.mellék, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ,

Gyöngyös, Fő tér 7. Telefon: 37/600-075, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Hatvan, Horváth M. u. 18. Telefon: 37/540-968, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az alkotások, dísztárgyak hátoldalán vagy alján jól rögzített módon fel kell tüntetni a készítő nevét és teljes lakcímét az irányítószámmal együtt, valamint gyakorlati képzőhelyét és iskoláját.

A pályázatok elbírálása és eredményhirdetés:

A HKIK az elkészült munkadarabokból kiállítást szervez a Junior Expo keretében Egerben az Agria Parkban 2014. március 7.-8. között, melynek keretében kerül sor a versenyzők bemutatkozására, a zsűrizésre, és a díjazásra.

A pályamunkák díjazása:

A bírálóbizottság által a legkiemelkedőbbnek ítélt termékek készítői elnyerik a "Heves Megye Ifjú Kézművese 2014" elismerő címet, amelyet a cím emblémájával díszített kitüntető oklevél tanúsít, mely a diák, valamint gyakorlati oktatója részére kerül átadásra.

A HKIK a zsűri által díjra érdemesnek tartott tanulók számára 30.000,- Ft összegű támogatást nyújt.

 

2014. január 16.

Forrás: wwww.hkik.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*