05
Oct 2012
PDF
Print
E-mail

A héten átadták az első három Fogyasztóbarát Tanúsítványt kedden a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) székházában. Az NFH tájékoztatása szerint közel ötven pályázó közül választották ki a három tanúsított vállalkozást.

 

Az Eger-Park Hotel Kft. a "fogyasztóbarát ügyfélszolgálat" kategóriában panaszkezelési rendszerével, alternatív vitarendezési módszereivel és ügyfél-elégedettségi eredményeivel érdemelte ki az elismerést.

A büféket és főzőkonyhákat üzemeltető dunaújvárosi PINXIT 2003 Kft. előnyben részesített magyar termékekkel és termelőktől beszerzett alapanyagokkal segíti a magyar munkahelyek megtartását, törekvéseiket és eredményeiket a "hazai elkötelezettségű vállalkozás" kategóriában benyújtott pályázatukban fogalmazták meg.

A bajai Béles Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. által működtetett Vadvirág Kávézó és Fagyizó szintén a hazai elkötelezettség mentén fogalmazta meg pályázatát, kínálatuk 100 százalékban saját gyártás, alapanyagaikat pedig hazai vállalkozásoktól szerzik be.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2012 márciusában hirdette meg Európában egyedülálló kezdeményezésként a Fogyasztóbarát Tanúsítványok elnyerésére irányuló pályázatát azzal a céllal, hogy a vállalkozások közül kiemelje, és a fogyasztók figyelmébe ajánlja a jogkövető magatartáson túli eszközökkel a fogyasztók bizalmát és elégedettségét növelő és fenntartó cégeket.

A védjegyet a fogyasztóvédelmi hatóság adja ki; cél az, hogy kiemeljék azokat a boltokat, ahol biztonsággal vásárolhatnak a vevők, és ahol többletszolgáltatásokkal is kedveskednek a vásárlóknak. Az emblémát átfogó fogyasztóvédelmi ellenőrzés után kaphatják meg az üzletek. A minősítést két évre kapja meg a vállalkozás. Az embléma a vásárlóknak segítséget jelent a megbízható üzlet kiválasztásában.

Az NFH közleménye szerint a keddi átadást már októberben újabbak követik.

Forrás: MTI

 

 

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*