2024 July 25, Thursday
Főoldal  //  Települések  //  Települések  //  Szüreti hagyományok elevenedtek meg Felnémeten
25
Sep 2020
PDF
Print
E-mail

A Felnémet Kultúrájáért Alapítvány, valamint a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület a napokban rendezte meg a „FELNÉMETI SZÜRETI NAPOK 2020” eseményt. A programnak a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium adott otthont.

A szüreti hagyományok felelevenítése mellett az „Ó, dicső természet!” című tárlatot is megnyitották. A kiállításon Felnémeten alkotó festők, Jakab Ernőné Jeles Teréz, Kutnyák Géza és Vitkócziné Juhász Edit műveiben merülhettek el a résztvevők.

Az ünnepségen részt vett és köszöntőt mondott a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Juhász Attila Simon is. Úgy fogalmazott: példaértékű, ahogy a Pásztorvölgyi Általános Iskolában fontosnak tartják az Egri Borvidék hagyományait, valamint azt, hogy a helyben alkotó művészek munkásságának bemutatásával is inspirálják az ott tanulókat.

A szüret kapcsán hozzátette: sok más szektorhoz hasonlóan az agráriumot is igen komolyan érintette a koronavírus-járvány, de több kormányzati intézkedés is született, mely segíti a gazdákat. Úgy fogalmazott: nagy örömére szolgált az Agrárminisztérium 25 milliárdos keretösszegű támogatásának meghirdetése, mely kimondottan a szőlészek és borászok megsegítésére jött létre, ami számos Heves megyei család boldogulását szolgálja.


2020. szeptember 24.

www.hevesmegye.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*