2024 May 13, Monday
Főoldal  //  Eger  //  Az ország egyik legnagyobb kormányablakát adták át Egerben
28
Oct 2015
PDF
Print
E-mail

Új kormányablakot adtak át Egerben. Az okmányirodát is magába foglaló integrált ügyfélszolgálat ünnepélyes megnyitóján köszöntőt mondott Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és dr. Boncz László, az Egri Járási Hivatal vezetője. A beruházás értéke 167 millió forint.

 

Vargha Tamás köszöntő beszédében kiemelte: az elmúlt 5 év Nemzeti Együttműködésen alapuló törekvései olyan változásokat hoztak hazánk életében lelki és gazdasági szempontból is, amelyek hozzájárulnak az ország versenyképességének megőrzéséhez és javításához.  A vidéki városok a Modern Városok program keretében jutnak kiemelkedő fejlesztési lehetőségekhez - hangsúlyozta az államtitkár, majd hozzátette: a világgazdaságban zajló átrendeződés jelentős hatással van a fejlesztéspolitikára is. Az államigazgatásban, az oktatásban és a gazdaságban folyó modernizáció és a közigazgatásban tapasztalható megváltozott szemlélet új alapokra helyezi az állam és a polgárok viszonyát: a hangsúly immár a felkészültségen, az empátián és a pontosságon van. Az egri az ország egyik legkorszerűbb kormányablaka, az ereje pedig - ahogy Gárdonyi írta az Egri Csillagokban - nem a falakban vagyon, hanem az itt dolgozók szívében.

Egy nagy múltú épület egy része kap most új funkciót. Itt, Egerben és környékén az ingatlant legtöbben földhivatalként ismerik, ám azt kevesebben tudják, hogy mintegy egy évszázada pénzügyi palotaként működött, melyet Wälder Gyula tervezett barokk stílusban - hangzott el dr. Pajtók Gábor beszédében. A Corvin-koszorúval kitüntetett építész „épülettervein a díszítés nem öncélú, általában a funkcionális igények, valamint a takarékosságra törekvés határozta meg”.

Funkcionalitás és takarékosság. Ezek többek között a területi államigazgatás reformjának hívószavai is a gyorsaság, a hatékonyság és az egyszerűsítés mellett.  Ezekkel az eszközökkel szeretnénk elérni, hogy visszaálljon a közbizalom a közigazgatás felé, hogy az állampolgárok – lakóhelyükhöz közel - a lehető legkevesebb időt töltsék ügyintézéssel, hogy a folyamatok egyértelműek, átláthatók legyenek. A modern berendezések és informatikai eszközök azonban mit sem érnek megfelelően képzett, felelősségteljes, kedves és segítőkész munkatársak nélkül. Ennek érdekében az itt dolgozó kollégák alapos és korszerű ismereteket nyújtó képzésen vettek részt, hogy naprakészek lehessenek az itt intézhető immáron több mint 400 ügykörben.

A kormánymegbízott hozzátette: a Barkóczy utcai Heves megye hatodik kormányablaka.  Az ötödik tegnaptól pilot jelleggel működik Heves városában. Országosan ebben az évben 242 integrált ügyfélszolgálat nyílik meg, s a program végére, 2016-ra, pedig 278 KAB lesz országszerte. Az egri okmányirodában és a Klapka György utcai kormányablakban tavaly összesen mintegy 108 ezer ügyfél fordult meg, ami napi átlagot tekintve mintegy 420 ügy elintézését jelenti. Az elektronikus ügyintézés feltételeinek megteremtésével még tovább egyszerűsödik, még kényelmesebbé és rugalmasabbá válik a rendszer. Ezt szolgálják azok az EKOP keretében befejeződött jelentős informatikai fejlesztések is, mely során a járási hivatalok, az okmányirodák és a kormányablakok eszközparkját modernizálták, tették alkalmassá az elektronikus ügyintézésre.

Dr. Boncz László elmondta, hogy az egykor elhanyagolt épület felújításakor nem csak értékteremtés, de értékmentés is zajlott, s az ingatlan végre visszanyerte a közigazgatási múltjához méltó szerepét. A beruházás teljes összege 167 millió forint volt, melyet uniós és hazai források fedeztek. Az új kormányablak teljes körűen akadálymentesített, baba-mama szobával, játszósarokkal felszerelt.

 

2015. október 28.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

Fotó: Gál Gábor

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*