2024 May 13, Monday
Főoldal  //  Eger  //  Kétmilliárd forintos műszerfejlesztés az egri kórházban
16
Nov 2015
PDF
Print
E-mail

Csaknem kétmilliárd forintos műszer-, illetve informatikai fejlesztés zajlik az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben, a berendezések még az idén megérkeznek  - tájékoztatta a kórház megbízott igazgatója az MTI-t.

 

Tóth Ildikó közölte: mintegy 500 millió forintos európai uniós forrásból új MR-készüléket vásárol a kórház. A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében beszerzendő műszer várhatóan januártól áll a betegek szolgálatába, akkor tudják lecserélni a kórház jelenlegi mágneses rezonanciás berendezését. A 480,5 millió forintos, százszázalékos támogatású beruházás révén az üvegházhatású gázok kibocsátása évi 65,51 tonnával csökkenthető.

A kórház vezetője arról is beszámolt, hogy az intézmény hatmilliárd forintból megvalósuló felújításának részeként 1,3 milliárd forintot fordítanak műszerek beszerzésére. Százkilencvenhat új eszközt vásárol a kórház, egyebek mellett CT-berendezést, röntgen- és ultrahangkészülékeket, műtétekhez szükséges felszereléseket. Egy másik uniós pályázat segítségével pedig nagy értékű érfestő diagnosztikai eszközt is be tudnak szerezni.

Tóth Ildikó kitért arra, hogy a nagyszabású műszerfejlesztés mellett elindult egy 180 millió forintos informatikai beruházás is. Bővítik az informatikai hálózatot, nagy teljesítményű szervereket, illetve beteghívó rendszert és biztonsági kamerarendszert, új telefonközpontot, valamint műtős radiológiai megjelenítő rendszereket építenek ki, szintén uniós pályázati forrásból.

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet ellátási körzetébe csaknem 300 ezer ember tartozik.

 

2015. november 16.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*