11
May 2013
PDF
Print
E-mail

Régi-új szakmai vezető irányítja Észak-Magyarországon a turisztikai marketinget. Molnár Anita a Tisza-tavi mellett a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság vezetői feladatait is ellátja. A kétgyermekes édesanya örömmel vette a szakmai kihívást, amely nem csak több, de összetettebb feladatot is jelent számára.

 

 

 

- Tisza-tó és Észak-Magyarország. Akár még kapcsolódnak is egymáshoz, de lehet-e egy ekkora területet egységként kezelni a turizmusban?

- Egy régiót is nehéz turisztikai termékként népszerűsíteni. Még külföldön is csak akkor van értelme, ha a turisztikai térségeknek van olyan közös értéke, terméke, amit a vendég egységként tud kezelni. Lehet ez az egészségtudatos hegyvidék, a bor, a vallási turizmus, vagy egy érzelmi kapocs… De az sem mindegy, ezeket hol kínáljuk, hiszen például Szlovákiában, Ausztriában nem érdemes magyar hegyvidéket reklámozni. Két ekkora térséget pedig együtt már nem is szabad.

- Akkor az a tény, hogy a két egymás mellett régió turizmusa voltaképpen egy kézbe került, arculatváltást nem is hoz?

– Az emberek turisztikai térségekbe, meghatározott célokhoz utaznak, nem megyét, vagy régiót választanak célpontként, így ezeknek az egységeknek nem is lehet saját arculatuk. A régió, Heves megye akkor lesz sikeres, ha a turisztikai térségeik sikeresek. Észak-Magyarország tele van titkokkal, érdekességekkel, élményekkel, de könnyen legyintenek az emberek, hogy „ott már jártam”. Ezért teljesen más az alapfeladatunk itt, mint a Tisza-tónál, ahol a munkám az elmúlt tíz évben az volt, hogy fejlesszük és megismertessük a térséget az országgal.

- Szolnokon él, eddig a Tisza-tóig könnyű volt eljutnia. Most azonban Egeren át Hollókőtől Aggtelekig az Öné a világ. És persze a munka. Sikerült felvenni a ritmust?

- Igyekszem közvetlenül is kapcsolatot tartani a munkatársakkal, így szinte állandóan úton vagyok. Naponta átlagosan 200 kilométert autózok. Közben – remélem, rendőr nem olvassa – folyton cseng a telefonom, jönnek a levelek. Rugalmas munkaidőben dolgozom, ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy végtelen munkarendben. Csak így ismerhetem meg ezt a régiót, de ha már mindent ismerek, ez a munka akkor is megkívánja a jelenlétet. Szerencsére imádok úton lenni.

- Kétgyermekes anyuka. A család is imádja az „úton levését”?

– Végig kellett gondolnom, hogy saját és családom érdekében hogyan osszam be az időmet. Rájöttem, nem húzzák ki a dugót a Tisza-tóból, ha gyereket vállalok, vagy eljárok hetente háromszor futni… Százhúsz százalékig anyuka vagyok, aki a gyerekeivel minden percet élményként akar megélni! Mivel a munkám része két régió újra- és újrafelfedezése, így arra agitálom a családot, hogy szabadidőnkben közösen kutassuk a környék élményeit. Legutóbb a mátrai segway-t próbáltuk ki, most barlangtúrára készülünk, majd az operafesztiválra… Így lesz a munka hobbi is és fordítva.

- Elnézve a két régió térképét, Szolnok kicsit kiesik, ellenben Eger pont a közepén van. Gondolt rá, hogy megyét vált?

- Felmerült ez a lehetőség, nem tagadom. Főként, hogy igen sok élmény köt személyesen is Egerhez. Hiszen itt tanultam a főiskolán és itt szereztem az első idegenvezetői tapasztalataimat, Badacsonyiné Bohus Gabriellától, ami egy életre meghatározta bennem a turisztikai élmény fogalmát. Egyelőre azonban úgy döntöttünk, nem költözünk, talán majd ha a gyerekek iskolaváltása napirenden lesz, újra elgondolkodunk rajta.

- Magánemberként hogyan pihen egy turisztikai szakember?

- Mivel a munkámból adódóan állandóan utazom, így ha regenerálódni szeretnék, a vízpart számomra a tökéletes úti cél. Nem igénylek fakultatív programot, csak nyugalmat, telefontól, e-mail-ektől mentesen. Ugyanakkor azt is tudom, hogy turistaként tenni kell azért, hogy élményeket szerezzek! Amikor a családdal hazai célpontot választunk, rászánunk egy térségre 4-5 napot és helyi emberektől is érdeklődünk az igazán jó programok után. Mindent szeretnénk megismerni, kipróbálni.

- Vendéglátóként hová viszi a barátait?
- Természetesen a Tisza-tóhoz mindenképpen, de voltak már olyan új-zélandi látogatóim, akik Nagykörűtől voltak elájulva. Nem akartam elhinni, mennyire odavannak ezért a kis faluért! Ott akartak aludni a tájházban. Azóta másként gondolkodom arról, mi lehet másnak érdekes…

 

Villámkérdések:

- Pörkölt, vagy saláta?

- Pörkölt és igazi kóla.

- Szoknya, vagy nadrág?

- Szoknya és szoknya.

- Kutya, vagy macska?

- Gyerek és gyerek.

- Krimi, vagy romantikus film?

- Csak semmi izgalom, elég stresszes így is egy nap.

- Retikül, vagy aktatáska?

- Kb. három táska van nálam a kocsiban.

- Rockzene, vagy klasszikusok?

- Háááát… mindegyikben van számomra top termék…

- Virág, vagy bonbon?

- Virág.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*