2024 március 29, péntek
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Aktív Magyarország
05
jan 2021
PDF
Nyomtatás
E-mail

Támogatás futópályák, bringaparkok, vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák megvalósítására

 

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tájékoztatása alapján 2021-ben is folytatódik az Aktív Magyarország Program, aminek keretein belül futópályák, bringaparkok, vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák megvalósítását és felújítását támogatják. A Program célja, hogy a magyarországi városokban olyan, a szabadidő kulturált eltöltésére, valamint igény esetén versenysportra is használható sportpályák jöjjenek létre, illetve újuljanak meg, amelyek a futás, a kerékpározás és fal- és sziklamászás infrastrukturális igényeit képesek biztosítani arra alkalmas, biztonságos környezetben.

 

Az Országos Futópálya-építési Programra 2021-ben bruttó 350 millió forint keret áll rendelkezésre. A Program szakmai koordináló szervezete a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ). A korábbi évekhez hasonlóan a támogatási intenzitás 50%. Jövőre a legalább 1 kilométer hosszúságú pályák mellett 800-1000 méter hosszúságú rekortán futókörök megépülését is támogatjuk. Jelentkezési határidő: 2021. február 28. Minden információ a jelentkezéshez a SZEOSZ honlapján található meg. 

Elérhetőség: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az Országos Bringapark Programra bruttó 300 millió forint áll rendelkezésre, szintén 50%-os támogatási intenzitással. A Programot a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) koordinálja. A megépíthető pályák típusai: BMX cross, triál, dirt, erdei single trail pálya, BMX freestyle és görpark. A jelentkezéshez szükséges információk a MAKETUSZ honlapján érhetők el. A Programba való jelentkezés határideje: 2021. február 28.

Elérhetőség: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák építésére, felújítására és bővítésére összesen bruttó 120 millió forint keret áll rendelkezésre. A mászósportortokhoz kapcsolódó fejlesztések a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSZ) koordinálásával valósulnak meg. Vasalt utakra 60 millió forint, sziklamászó iskolákra és a mászótermekre 30-30 millió forint maximális támogatás igényelhető. Az egyes típusokhoz tartozó részletes információk (jelentkezési határidő, jelentkezők köre, támogatási intenzitás, megvalósítási határidő) a Szövetség honlapján közzétett felhívásokban olvashatóak el.

Elérhetőségek: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A benyújtott igények szakmai, műszaki és pénzügyi szempontból történő vizsgálatát követően a helyszínekre vonatkozó végső döntést az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Szövetségek javaslatai alapján hozza meg.

 

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*