2024 May 14, Tuesday
Főoldal
12
May 2020
PDF
Print
E-mail

A Kormány döntése alapján korábban soha nem látott nagyságrendű telepítési támogatáshoz jutottak az állami horgászvizek halgazdálkodásainak hasznosítói – számolt be hivatalos közösségi oldalán dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke kedden.

A munkában 29 haltermelő és mintegy 80 szállító jármű vett rész. Az 1200 tonna ponty telepítése több mint 350 horgászvízen, 400-nál is több telepítési ponton valósult meg. Az intézkedés a horgászatban érintett szervezetek 2500 munkahelyének megóvását is szolgálja – olvasható a bejegyzésben.

A Tisza-tóba, melynek közel 90 százaléka Heves megyéhez tartozik, 10 helyen, 27 alkalommal történt haltelepítés ebből a kormányzati segítségből. 100 tonna, azaz a teljes mennyiség 8,7 %-a került ide, és várja a horgászat szerelmeseit. A Tisza-tónál a tavalyi évben százezer horgász napot regisztráltak.

Újfent gyors és jó döntés született, újfent sikerrel vizsgázott egy ágazat, újabb munkahelyeket őriztünk meg! A Kormány támogatását köszönjük, a horgászoknak pedig jó fogást, görbüljön! – fogalmazott posztjában dr. Juhász Attila Simon.


2020. május 12.

www.hevesmegye.hu

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*